Stylingadvies, jouw huis klaar voor Funda!

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar, vraag je je misschien af. Op zoek naar dat ene recept voor die lekkere appeltaart van oma? Tja, dat kan natuurlijk. Maar beter is het, om eens even met Funda-ogen naar je eigen huis te kijken. Natuurlijk geef ik je advies als ik bij jou op bezoek kom voor de waardebepaling. Maar hieronder geef ik je alvast wat tips.

  • Zorg ervoor dat jouw huis neutraal is ingericht en zo licht mogelijk is. Jouw huis moet aantrekkelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. En zoveel mensen, zoveel smaken. Als je té felle kleuren in huis hebt, zou dat nog wel eens kunnen afschrikken. En berg foto’s en kindertekeningen even op een veilig plekje op. Haal niet de gezelligheid eruit, maar maak ruimte en laat het zonnetje lekker binnen.

  • Geef elke kamer ook daadwerkelijk een functie. Dus geen rommelkamertjes. Maar maak even een mooie werkplek, of zet er een mooi opgemaakt logeerbed neer. Zo kunnen kijkers de ruimte beter inschatten. Het kan een idee zijn om tijdelijk even een kleine opslagruimte te huren.

  • Laat het huis lekker ruiken door (niet te overheersende) geurstokjes, of iets dergelijks neer te zetten. En zet de ramen lekker open.

  • Maak van de badkamer een mooie relaxplek. Ook al is deze gedateerd, of heel klein; zorg ervoor dat hij schoon is en saus hem misschien nog even. Zet een paar mooie parfumflesjes, of andere verzorgingsproducten neer, zorg voor een leuke hippe plant en mooie handdoeken.

  • Breng die trolley (die je toch al bijna niet meer gebruikte) naar de kringloop. Net als een aantal andere zaken die de vrije doorgang een beetje belemmeren. Een kijker kan anders denken dat de ruimtes klein zijn.

  • Zorg ervoor dat het huis huisdiervrij is. Ook qua geur. Jouw hond, of kat is vast en zeker de allerleukste en -liefste op de hele wereld. Maar niet iedereen deelt jouw liefde met dieren. Of is misschien allergisch. En het zou wel jammer zijn, als je daarmee een goede, potentiële koper zou missen.

  • En tot slot: ruim goed op, maar haal niet de ziel uit het huis.

Ik wil meer weten